Home – Dansk

MateoMit navn er Mateo, jeg er to måneder gammel og bor i Spanien. Måske fortæller mit navn dig ikke noget, men min historie er historien om mange børn. Og vi har alle brug for din hjælp.

For nylig fortalte lægerne mine forældre, at jeg havde leukæmi. Jeg indså, at folk ikke kan lide det ord og man bliver meget skræmt når man hører det.

Jeg forstår det ikke selv, men det er noget med at mine celler ikke reproduceres som de burde, og jeg er derfor nød til at bruge meget tid på hospitalet, indtil der findes en knoglemarvsdonor til mig.

Jeg fik at vide, at en knoglemarvsdonor er en person hvis blod bliver analyseret for at se, om hans/hendes celler ligner mine. Og i givet fald indkaldes ham/hende for at give mig nogle.

Min bror Lucas, der er to år gammel og meget modig, ville være min donor, men testene viste at hans celler var anderledes end mine. Min mor sagde, at det er fordi vi begge er super specielle og at jeg har brug for at finde én, der er lige så speciel som jeg for at jeg kan hjælpes.

Jeg troede, det var let. Du skal kun lade dig få et lille prik! Jeg kan ikke engang huske hvor mange jeg har fået i mit korte liv, og selv om det er irriterende, så tror jeg ikke at det må gøre så ondt på de voksne. Selv lille Lucas kunne gøre det!

Men tilsyneladende er det ikke så let.

Folk donerer blod realmæssigt, men de tager sjældent testen for knoglemarvsdonation.

Jeg tror, at ​​folk er for bange for ordet “transplantation”.

Så min familie har lavet denne hjemmeside. For at vise, hvor let det er at hjælpe tusindvis af børn der ligesom mig har haft en vanskelig begyndelse på livet, men som ønsker at have et normalt liv som andre børn.

Vi vil gerne vokse op og opleve mange ting. Ikke om leukocytter, læger eller hospitaler, nej, men om at være på legepladsen sammen med andre børn uden frygt for at blive smittet med en virus, lege med vores søskende, gå i børnehave og være i stand til at løbe imod og kramme vores forældre når de henter os, besøge vores bedsteforældreog bare vokse. Vokse meget, være stærk og være sund.

Jeg ved, at jeg kun er to måneder, og at der stadig er lang tid til alle disse oplevelser.

Jeg hedder Mateo og dette er min historie. Men jeg kunne være Johan, Elizabeth, Peter, Lars eller Sonja fordi mange som mig håber på en knoglemarvsdonor hver eneste dag for at komme videre med livet.

Du har måske været heldig at du ikke kendte nogen i denne situation. Men nu kender du mig.

VIL DU HJÆLPE?

Du kan læse om donation af knoglemarv her eller på Rigshospitalets hjemmesiden.